ميراث آريا(chtn) - حسين باقري در جلسه هماهنگي مديريت بحران جهت آمادگي حداکثري مقابله با حوادث طبيعي که امروز در محل وزارت کشور برگزار شد، در جمع خبرنگاران با بيان اين که اين طرح براي نخستين بار در کشور اجرا مي‌شود، افزود: بنابراين هيچ گونه تسهيلاتي براي شهرک‌ها و بناهاي جديد الاحداث در صورت وقوع حوادث به دليل فقدان رعايت موارد ايمني اختصاص نمي‌يابد و در اين زمينه پيمانکار مسوول عواقب بوده و بايد پاسخگو باشد.
به گفته وي، نمونه عيني اين امر در هرمزگان اجرا شده است، به طوري که هيچ تسهيلاتي به منظور بازسازي شهرک‌هاي جديدالاحداث ارائه نشده است، چرا که آن‌ها موظف به رعايت آيين‌نامه‌ ساختماني بودند.
رييس سازمان مديريت بحران کشور در ادامه در مورد نحوه مقاومت‌سنجي بناها نيز، يادآور شد: به صورت رندوم و نمونه برخي بناهاي جديد الاحداث را که توسط شرکت‌هاي پيمانکاري در نقاط مختلف احداث شده را انتخاب و بررسي مي‌کنيم.
وي ادامه داد: همچنين شرکت‌هاي پيمانکاري از امروز موظف شدند تا بخشي از سهميه خود را به مقاوم‌سازي بناها اختصاص دهند.
به گفته باقري، اين در حاليست که راه‌اندازي شرکت‌هاي پيمانکاري خاص مقاوم‌سازي در دست بررسي است.
وي در پاسخ به اين سوال که بنا به آنچه ذکر شد، سرانه در نظر گرفته شده به منظور مقاوم‌سازي هر واحد چه ميزان خواهد بود، توضيح داد: اين موضوع با توجه به نوع ساختمان و پس از ارزيابي متفاوت و متناسب با ساخت و ساز آن خواهد بود.
رييس سازمان مديريت بحران کشور اضافه کرد: همچنين به منظور مقاوم سازي ساختمان‌ها در بخش‌هاي بافت‌هاي فرسوده تسهيلاتي را در نظر گرفته‌ايم. به عنوان مثال ارائه تسهيلات به محله «سيروس‌» تهران در حال بررسي است.
وي عنوان کرد: همچنين بنياد مسکن نيز بر اساس سهميه‌اي که براي آن در نظر گرفته شده است، هر ساله به 300 هزار واحد مسکوني در مناطق روستايي تسهيلات مقاوم‌سازي پرداخت مي‌کند که هم اکنون رقم اين تسهيلات در روستاها هفت ميليون تومان است.
باقري اعلام کرد: بر اساس مصوبه شوراي عالي مديريت بحران، بنياد مسکن بايد طرحي را ارائه کند تا بر اساس آن تسهيلات مقاوم‌سازي شهري نيز در اختيار واحدهاي مسکوني شهري قرار گيرد.
وي با بيان اين که پنج استان قم، قزوين، سمنان، مازندران و گيلان به عنوان استان‌هاي معين تهران در زمان وقوع حوادث در نظر گرفته شده است، يادآور شد: همچنين استان اصفهان نيز به عنوان جانشين براي استان تهران در نظر گرفته شده است. بنابراين در صورت وقوع حوادث با وسعت بسيار هر يک از مديران کل استان اصفهان جانشين تهران مي‌شوند.
رييس سازمان مديريت بحران کشور تصريح کرد: البته پيش‌بيني‌هاي در نظر گرفته شده ناشي از افزايش آمادگي تهران در زمان وقوع حوادث است و اين امر به معناي نگراني و يا ايجاد اضطراب و همچنين شايعه‌سازي براي وقوع زلزله به شمار نمي‌رود.
وي همچنين با اشاره به جمع‌بندي‌ها و تصميماتي که در جلسه امروز اتخاذ شد، نيز بيان کرد: سبک کردن جمعيت تهران با استفاده از ابزارهاي تشويقي و رفع مشکلات اين استان برابر مطالعات و مصوباتي که از سال 81 در دولت مطرح بود، يکي از اين تصميمات بود که بر اساس آن 60 عنوان در راستا تشويق، تنظيم و پيش‌نويس آن تهيه شده که پس از مصوب شدن ابلاغ مي‌شود.
به گفته باقري، همچنين تکاليف و وظايف دستگاه‌ها و سازمان‌هاي و نهادها براي آمادگي حداکثري در زمان وقوع حوادث و نحوه هماهنگي دستگاه‌ها با يکديگر را تصميمات اتخاذ شده، عنوان کرد.

وي در مورد دستور جلسه سوم کارگروه‌هايي که تشکيل شده بود نيز، تاکيد کرد: اين دستور جلسه نيز حداقل نيازمندي‌هاي هر دستگاه و نحوه تامين آن در دستگاه مربوطه را مورد بررسي قرار داد.
رييس سازمان مديريت بحران کشور اظهار کرد: همچنين سناريوي مانور شهر تهران و استان تهران که اين سناريو بين چهار کارگروه تشکيل شده تقسيم و توزيع مي‌شود، بدين ترتيب نقاط قوت و ضعف آن مورد ارزيابي قرار مي‌گيرد.

100


انتهای پیام/

کد خبر 138811128